VNG Belastingconferentie

door | mrt 18, 2018

Op maandag 12 en dinsdag 13 maart 2018 vond de 24e editie van de VNG Belastingconferentie plaats. Het Team Belastingen van de VNG wil graag zijn steentje bijdragen aan een betere wereld, daarom stond het thema Duurzaamheid tijdens deze dagen in de spotlights. Bij de termen ‘duurzaam’ en ‘klimaat’ gaan je gedachten automatisch naar het milieu, maar is ook op het gebied van belastingen zeker van toepassing!

Tijdens het programma werd natuurlijk uitgebreid ingegaan op het vergroenen van gemeentelijke belastingen. Naast vergroenen is er echter nog veel meer op een duurzame manier aan te pakken, dit alles werd toegelicht tijdens de plenaire sessie en speciale workshops.

Het thema ‘Naar een duurzaam belastingklimaat’ werd vertaald naar de inrichting & aankleding van de ruimte. De Foyer van Papendal te Arnhem werd door 2-nice omgetoverd in industriële sferen. Een innovatieve, stoere ruimte werd gecreëerd, het gevoel van een do it yourself (DIY), recycle thema stond centraal. De inrichting werd gedaan met een duurzame gedachte, van vintage, retro of bouw materialen werden nieuwe elementen gecreëerd die eyecatchers of zitgelegenheid vormen. Een concept op maat dat perfect paste binnen de invulling van het event.